Je nieuwe ramen en deuren moeten niet enkel duurzaam zijn, maar ook kostenbesparend. Door het plaatsen van nieuwe ramen en deuren kan je inderdaad heel wat besparen. Maar dat is niet alles!
Als (ver)bouwer weet je ook graag voor welke maatregelen en premies jouw project in aanmerking komt.

Hieronder heb je er alvast enkele op een rijtje:

Federale premies
6% BTW voor renovatie
Ben je de eigenaar van een woning ouder dan 5 jaar, dan kan je al je bouw-en renovatiewerken laten uitvoeren aan het verlaagde BTW tarief van 6%. Je hoeft dus geen 21% BTW te betalen, wat een enorme besparing is. Zowel eigenaars als huurders kunnen van deze maatregel genieten. Meer informatie en alle voorwaarden waaraan voldaan moet zijn, kan je vinden op verlaagd BTW tarief voor bouwen en verbouwen.

Premies van netbeheerders
Premie voor het plaatsen van hoogrendementsbeglazing:
Voor het vervangen van enkel of dubbel glas door hoogrendementsglas ontvang je van je netbeheerder tot € 15 per m² glas dat je laat plaatsen of vervangen. De aanvraag is eenvoudig en je krijgt het bedrag gewoon op je rekening gestort. Meer info kan je vinden op premie voor hoogrendementsbeglazing.

Premies van het Vlaams Gewest
Renovatiepremie voor woningen
Is je woning ouder dan 25 jaar en in Vlaanderen gelegen? Dan kan je misschien aanspraak maken op de Vlaamse renovatiepremie. Aan deze premie zijn heel wat voordelen verbonden. Ga daarom eens kijken bij Vlaamse Renovatiepremie.

Verbeteringspremie
Voldoe je aan de meeste voorwaarden van de renovatiepremie, maar vergt je project een minder grote investering? Dan is misschien de Vlaamse Verbeteringspremie iets voor jou?
Ook hier worden voorwaarden gesteld rond het inkomen, de woning en de facturen. Per bouwonderdeel worden vaste premiebedragen toegekend. Meer informatie kan je vinden op Vlaamse Verbeteringspremie.

Gemeentelijke premies
De meeste gemeentes hebben nog eens hun eigen premiesysteem, waaraan dikwijls wel voorwaarden verbonden zijn. Ontdek jouw premies op gemeentelijke premies.